خدمات دندانپزشکی و بارداری | در مورد خانم هایی که قصد باردار شدن دارن باید حتما از قبل به دندانپزشک خودشون مراجعه کنند و گرافی پانورامیک از دندوناشون تهیه کنند و کارهایی که دارن رو انجام بدن که تو دوران بارداری براشون مشکلی پیش نیاد و در صورت پیش اومدن مورد اورژانسی هم عکس داشته باشند که کمک کننده هست.
خانمهای باردار هم که مورد اورژانسی براشون پیش اومده نگران نباشند و با صلاحدید پزشک زنان تحت نظرشون ما اقدامات دندانپزشکی براشون انجام می دیم.
دلایل دچار شدن به درد دندان در طول دوره بارداری
مشابه سایر زنان، خانمهای باردار نیز مستعد ابتلا به مشکلات مختلف دندان مثل پوسیدگی دندان، بیماریهای لثه، مشکلات مربوط به رشد دندان عقل، ترک خوردن دندان، یا سایر مشکلات مانند آن هستند. علاوه بر این، عوامل خاص میتوانند احتمال ابتلا به مشکلات دندان را در طول دوره بارداری افزایش داده و به این ترتیب درد دندان شدید را برای فرد به همراه داشته باشند. مهمترین دلایل دچار شدن به دندان درد در دوران بارداری عبارتاند از:
- ابتلا به ژنژیویت بارداری: تغییرات هورمونی در طول دوره بارداری در بدن خانمها میتواند باعث التهاب و ورم لثهها شود. در اصطلاح به این مشکل ژنژیویت بارداری گفته میشود و در صورت عدم درمان مناسب آن، این مشکل میتواند باعث ابتلا به بیماریهای لثه، عفونت شدید لثه و آبسه لثه شود. توجه داشته باشید این شرایط میتوانند برای فرد بسیار دردناک باشد و بیش از 50% تمام زنان باردار با علائم ژنژیویت بارداری مواجه میشوند.
- تغییر در رژیم غذایی: عوامل هورمونی و روانی میتوانند باعث ایجاد تغییرات در رژیم غذایی فرد در طول دوره بارداری شوند. در حقیقت بسیاری از خانمها به خاطر شرایط بارداری میزان مصرف شکر را در رژیم غذایی خود افزایش میدهند و این شرایط میتواند خطر ابتلا به درد دندان را به خاطر ایجاد پوسیدگی دندان افزایش دهد.
- فقر کلسیم: زنان باردار نیاز به افزایش سطح کلسیم مصرفی خود داشته و این ماده در تشکیل استخوانهای کودک نقش کلیدی دارد. در حقیقت کاهش سطح کلسیم بدن مادر میتواند چرخه طبیعی تامین مواد معدنی مورد نیاز مینای دندان را ضعیف کرده و در عمل باعث افزایش خطر دچار شدن به پوسیدگی و درد دندان شود.
- ویار بارداری: افزایش حالت تهوع در طول دوره بارداری میتواند باعث التهاب لثهها به خاطر قرارگیری آنها در معرض اسید معده و از بین رفتن مواد معدنی مینای دندان شود. این شرایط در نهایت میتواند ابتلای به بیماری لثه و پوسیدگی دندان را برای فرد به همراه داشته باشد.
- عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان: زنان باردار گاهی اوقات نسبت به بو یا مزه خمیردندان حساس شده و به همین خاطر از مسواک زدن خودداری میکنند. به این ترتیب با عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان، فرد در معرض خطر ابتلا به مشکلات دندان و نیز دچار شدن به درد دندان در طول دوره بارداری قرار میگیرد.
خطرات نادیدهگیری درد دندان در طول دوره بارداری
اجتناب از درمان دندانپزشکی در دوران بارداری به خاطر حفاظت از جنین میتواند خطرات جدی برای سلامت مادر و جنین ایجاد کند. در این رابطه لازم است به نکات زیر توجه شود:
- نادیده گرفتن شرایط ژنژیویت بارداری میتواند باعث گسترش شرایط بیماری و دچار شدن فرد به عفونت شدید لثه و پریودنتیت شود. در واقع وجود عفونت فعال در بدن مادر میتواند بهطور بالقوه سلامت مادر و جنین را بهطور جدی تهدید کند و در نتیجه نباید درمان این مشکل به بعد از زایمان موکول شود.
- درد دندان در طول دوره بارداری نشانهای از وجود مشکلات خاص دندان بوده و در عمل نیازمند استفاده از روشهای دندانپزشکی مناسب برای رفع مشکل میباشد. در حقیقت مشکلات درماننشده دندان میتواند آسیب دائمی برای دندانها و لثههای فرد ایجاد کرده و در نهایت باعث از دست دادن دندان، تحلیل لثه، و ایجاد مشکلات خاص برای استخوان فک شود.
- خانمهای باردار مبتلا به بیماری پریودنتال چهار تا هفت برابر در مقایسه با سایر خانمها با خطر به دنیا آمدن زودتر از موعد کودک و نیز وزن پایین کودک در هنگام تولد مواجه میشوند.
- درد مداوم دندان در صورت درمان نشدن باعث افزایش سطح فشار وارد شده به مادر خواهد شد.
در صورت مفید بودن مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دكتر فاطمه حيدری
جراح -دندانپزشک
جهت کسب اطلاعات تماس دکتر فاطمه حیدری به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.
دوستان عزیز می توانید از طریق بخش دیدگاه ها سوالات دندانپزشکی خود را از خانم دکتر فاطمه حیدری بهترین دندانپزشک اصفهان بپرسید.